4 poze   18812 vizite

I5 Efectuarea tratamentelor

===== " Ce este prea mult strica" =====

Incep acest articol cu un moto, valabil si in cazul folosirii produselor medicamentoase la iepuri.
Medicamentele ar trebuii folosite rational si corect, sub stricta indrumare a unui medic. O atentie sporita trebuie oferita folosirii antibioticelor. Folosirea lor irationala si incorecta se poata solda cu catastrofe medicale in viitorul crescatorului de iepuri.
Cunosc persoane care au trebuit sa inlocuiasca intreaga matca deoarece infectiile ( Pasteureloza) nu au m-ai raspuns la nici un antibiotic. Acest lucru datorandu-se folosirii in trecut a antibioticelor necorespunzator.

Ca si o regula generala un tratament cu antibiotic ar trebuii efectuat minim 5 zile, in infectiile respiratorii 7-8 zile , in functie de caz. Cel mai corect tratament cu antibiotic trebuie efectuat inca 2 zile de la incetarea semnelor clinice. Antibioticele ar trebuii folosite in special in urma unei antibiograme efectuate de la un animal bolnav. Daca acest lucru nu este posibil , trebuie alese clase de antibiotice recomandate pe afectiunile cu care avem de-a face. Grija mare cu folosirea acestora profilactica (preventiv), documentati-va care au voie sa fie folosite preventiv si care nu. Cel mai concret exemplu despre folosirea irationala a antibioticelor este despre antibioticul Enrofloxacina:
- un antibiotic foarte bun, insa care nu isi mai face efectul pentru ce este recomandat. De ce?! In ultimii ani toti crescatorii de iepuri si porumbei in special au apelat la acest antibiotic minune, insa nu multi stiu ca face parte din grupa floroquinolelor, la care bacteriile fac o rezistenta rapida daca tratamentul nu a fost efectuat corespunzator. Toata lumea il folosea preventiv, 2-3 zile pt ca facea minuni, momentan a ajuns apa de ploaie.

Alt criteriu in efectuarea tratamentelor , in special a celor profilactice, de genul deparazitarilor este schimarea periodica a produselor folosite, pentru prevenirea formarii chimiorezistentei a bacterilor sau a parazitilor.

De exemplu daca anul acesta am folosit Baycox in deparazitari, anul viitor vom folosii Amprolium.

Un alt aspect, dupa mine cel mai important, este ELIMINAREA CAUZEi predispozante, degeaba tratam efectul daca nu eliminam cauza.

Baza sanatatii este HRANA si IGIENA.

===== Sanatate la toata lumea =====



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.